Skip to content

Aanbesteding landschapsarchitect afgerond

Universiteit Leiden

De aanbesteding landschapsarchitect voor het nieuwe Campusplein is afgerond. Landschapsarchitect West 8 gaat een plein ontwerpen voor het Leiden Bio Science Park: een centrale ontmoetingsplek die het hart van de campus moet worden. Het Campusplein komt te liggen tussen het entreegebied bij de Plesmanlaan, het nieuwe Gorlaeus Gebouw en het Gorlaeus Collegezalengebouw (de ‘schotel’) van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De aanleg start in de eerste helft van 2021.

Vier architecten kregen de vraag een visie te ontwikkelen voor het Campusplein. Een paar pijlers werden daarbij meegegeven: groen, passend in het landschap, geschikt voor divers gebruik (ontspanning, studie en festiviteiten), en met een uitstraling waarin de wetenschappelijke omgeving zichtbaar is.

Vanwege de onderlinge afhankelijkheid tussen sommige van deze projecten wordt het plein in twee fases gerealiseerd. Een (groot) deel van het plein is gereed in de eerste helft van 2021. In 2023 is het hele plein klaar, gelijktijdig met de opening van het Gorlaeus Gebouw.

Lees hier meer over dit project.

Scroll To Top