Event voor studenten Hogeschool Utrecht (circulaire stad)

Event voor studenten Hogeschool Utrecht (circulaire stad)

Op 3 december jl. heeft Rienks Bouwmanagement het event “Leidsche Rijn Centrum als circulaire stad” georganiseerd voor studenten van de opleiding Built Environment (specialisatie circulaire stad), van de Hogeschool Utrecht.

Een groep van 20 studenten startte de dag met twee presentaties van gastspreker Kees-Jan van der Zee (directeur ontwikkeling & realisatie asr vastgoed projecten) en Joeke van Waesberghe (directeur Rienks Bouwmanagement). Vervolgens zijn de studenten in groepen rondgeleid door Leidsche Rijn centrum.

De rondleiding werd door Kees-Jan van der Zee en Bert Streefkerk (sr. adviseur/projectmanager Rienks Bouwmanagement) verzorgd. Beiden waren jarenlang betrokken bij het tot stand komen en de realisatie van Leidsche Rijn Centrum. Onderdeel van de rondleiding was de toelichting door Christiaan de Man (ENGIE) over de collectieve energieopwekkings- en distributie installatie, ook wel EODI genoemd

Tijdens de rondleiding konden de studenten nadenken over de vraag: “Hoe kun je Leidsche Rijn Centrum de komende jaren ontwikkelen tot een circulair stadsdeel?”
In verschillende groepen konden de studenten zich vervolgens voorbereiden op een korte presentatie over hun circulaire voorstellen. Deze presentaties werden beoordeeld op het meest originele en uitvoerbare voorstel.

De middag werd afgerond met de uitslag van de winnaar van de presentaties en een borrel. Wij kijken terug op een geslaagd event!