Agora 21 Assessor BREEAM-NL

agora-22-2

Omschrijving

Het project omvat de bouw van een nieuw distributiecentrum. Deze “campus voor bedrijven” in de logistieke sfeer situeert zich op een prominente locatie op het bedrijventerrein Borchwerf II in Roosendaal (NL).  Deze zone voor bedrijven ligt centraal tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam. Voor een klein deel zijn functies “ kantoor” en “ bijeenkomst” aanwezig. Duurzaamheid is er een trefwoord. De buitenwanden zijn hoog-geïsoleerd. Tevens is sprake van een lage consumptie van magazijn- en kantoorverlichting, mede dankzij bewegingssensoren. De oplevering is gepland in de zomer van 2017.

De ambitie is om het BREEAM-NL certificaat “very good” te realiseren.

Ons werk

De Assessor toetst deze bewijsvoering en beoordeelt als onafhankelijke derde het project op duurzaamheid volgens de BREEAM-NL normen. Er worden twee certificaten behaald; het ontwerpcertificaat en het oplevercertificaat. Voor het oplevercertificaat zal de Assessor ook het project op locatie bezoeken en daar opnames verzorgen.

Rienks Bouwmanagement vervult de BREEAM-NL Assessorrol. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de BREEAM-NL Expert. De BREEAM-NL Expert geeft aan welke duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen in het project en onderbouwt dit met bewijsvoering in de Assessmenttool. BREEAM-NL expert voor dit project is Bas Rutgers van Smits van Burgst.

Het advies van de Assessor vormt de basis voor een BREEAM-NL ontwerp- en oplevercertificaat. Alhoewel de assessor een objectieve en afgekaderde rol heeft, is het van belang dat hij ook een procesmatige meedenkende inbreng in het certificeringsproces.

Meer info over dit project vindt u op de website van BREEAM-NL, klik hier

agora-21-1

Kenmerken

  • De magazijnruimte bedraagt 70.000 m2.
  • Regio West-Brabant is al jaren terug te vinden in de top 3 bij verkiezing van de logistieke hotspot van Nederland.

Meer weten?

rienks-portret-loek-website-klein

Email: l.coerver@rienksbouwmanagement.nl
Tel: 033-451 17 10