IJDock (projectdirecteur)

IJdock met haven

Omschrijving

Vanaf het begin stond vast dat IJDock, een compleet nieuwe omgeving, een multifunctioneel complex werd: hier vindt men een combinatie van wonen, werken en recreatie. En dat in de binnenstad van Amsterdam! Het ontwerp betreft vijf gebouwen, ondergrondse parkeergelegenheid en diverse voorzieningen. De gemeente wilde een typisch “stadseiland” waarbij het zicht op het IJ niet verloren mocht gaan. De deelprojecten van dit complexe ontwerp zijn als volgt ingedeeld: bouwdeel I (KLPD), bouwdeel II (woningen), bouwdeel III/V (Gerechtelijke Organisatie), bouwdeel IV (hotel), bouwdeel VI (gemeenschappelijke onderbouw) en bouwdeel VII (infra).

Ons werk

Vanwege de complexiteit van het project wilde de opdrachtgever de regie blijven houden tijdens de uitvoeringsfase van het project. Hiertoe werd ondersteuning gezocht op het technisch en bouwjuridisch vlak in de vorm van een senior adviseur die zowel inhoudelijk als procesmatig kennis en ervaring had met projecten van soortgelijke financiële en complexe omvang.

In de functie van projectdirecteur was de heer Streefkerk verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het project. Op hoofdlijnen geldt hier verantwoordelijkheid voor planning, financiën en kwaliteit.

Middels de projectorganisatie werden de verantwoordelijke projectmanagers van de afzonderlijke bouwdelen aangestuurd.

Tevens werd advies gegeven op juridisch en bouwtechnisch vlak, zowel vanuit een inhoudelijke als vanuit een procesmatige invalshoek.

foto IJdock 3

Kenmerken

  • IJDock een schiereiland is van bijna twee voetbalvelden groot.
  • Totaal 89.000 m2.
  • Het hotel 285 kamers heeft en de lighaven beschikt over 60 ligplaatsen.
  • Het Paleis van Justitie en de KLPD ook op IJDock zijn gevestigd.
  • IJDock op slechts 500meter van CS Amsterdam ligt.

Meer weten?

Bert Streefkerk

Email: b.streefkerk@rienksbouwmanagement.nl
Tel: 030- 753 1445