Plan-T Tilburg

ProEXR File Description

=Attributes=
channels (chlist)
comments (string): "created with mental ray 3.13.1.10"
compression (compression): Zip
dataWindow (box2i): [0, 0, 1279, 719]
displayWindow (box2i): [0, 0, 1279, 719]
lineOrder (lineOrder): Increasing Y
pixelAspectRatio (float): 1
screenWindowCenter (v2f): [0, 0]
screenWindowWidth (float): 1
type (string): "scanlineimage"

=Channels=
A (float)
B (float)
G (float)
R (float)

Omschrijving

Plan-t heeft zijn naam te danken aan een tot de verbeelding sprekend treinstel uit de jaren 60. Het unieke gebouw wordt gerealiseerd in het hart van de Spoorzone in Tilburg. Het brengt flexibiliteit, comfort en duurzaamheid die onmisbaar is voor een organisatie gericht op de toekomst. Een ontmoetingsplaats voor bedrijven en organisaties die graag geïnspireerd worden door hun omgeving. Een dynamische locatie op steenworp afstand van het Station en de rondweg. Duurzaamheid staat centraal in all-electric Plan-t dat middels Breeam certificering wordt geborgd voor nu en in de toekomst. Dit zorgt voor een bewezen reductie van uw operationele kosten en een positieve bijdrage aan de productiviteit en gezondheid van werknemers, bezoekers en gebruikers van het gebouw.

Een duurzaam gebouw is een gezamenlijke ambitie van eigenaar en gebruikers van het gebouw. Hierdoor kan het zijn dat er vanuit deze certificering bepaalde gebruiks- en inrichtingsvoorschriften worden gevraagd om de duurzaamheidsambitie te waarborgen. Ambities: WKO en warmtepompen, klimaatplafondeilanden, optimale verlichting en gezond binnenklimaat.

Ons werk

De Assessor toetst de bewijsvoering en beoordeelt als onafhankelijke derde het project op duurzaamheid volgens de BREEAM-NL normen. Er worden twee certificaten behaald; het ontwerpcertificaat en het oplevercertificaat. Voor het oplevercertificaat zal de Assessor ook het project op locatie bezoeken en daar opnames verzorgen.

Rienks Bouwmanagement vervult de BREEAM-NL Assessorrol. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de BREEAM-NL Expert. De BREEAM-NL Expert geeft aan welke duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen in het project en onderbouwt dit met bewijsvoering in de Assessmenttool. BREEAM-NL expert voor dit project is Frank Schipper (Aveco de Bondt).

Het advies van de Assessor vormt de basis voor een BREEAM-NL ontwerp- en oplevercertificaat. Alhoewel de assessor een objectieve en afgekaderde rol heeft, is het van belang dat hij ook een procesmatige meedenkende inbreng in het certificeringsproces moet kunnen geven wat een soepele certificering van het proces ten goede komt.

Plan_T_interieur_boogramen

Kenmerken

Plan-t bestaat uit 7 verdiepingen met in totaal 10.900 m² verhuurbaar vloeroppervlak, aangevuld met een ondergrondse parkeergarage.

Meer weten?

rienks-portret-loek-website-klein

Email: l.coerver@rienksbouwmanagement.nl
Tel: 030-7531445