Prologis Oosterhout Assessor BREEAM-NL

prologis

Omschrijving

De uitbreiding vond plaats op Park Weststad in Oosterhout. De huurder, die  gebruiker is van het bestaande naastgelegen distributiecentrum, voegt 45.000 m² warehouse-oppervlakte toe aan haar logistieke operatie. De totale omvang van de portefeuille van Prologis in Oosterhout komt na de uitbreiding uit op 100.000 m².

Het project omvat een warehouse van circa 45.000 m² aan BVO. Het gebouw bestaat uit een kantoor met een vloeroppervlakte van 550 m², een mezzanine vloeroppervlakte van 4.000 m² en 55 laaddocks.  Er zijn 300 parkeerplaatsen voorzien.  De staalconstructie bevat circa 1.190 ton staal.

Oosterhout is een goede locatie vanwege de beschikbare vervoersmogelijkheden: de A59 voor het wegverkeer en de Oosterhoutse Container Terminal voor het vervoer over water.

De ambitie is om het certificaat “very good” te realiseren (***)

Ons werk

De Assessor toetst deze bewijsvoering en beoordeelt als onafhankelijke derde het project op duurzaamheid volgens de BREEAM-NL normen. Voor het certificaat zal de Assessor het project op locatie bezoeken en daar opnames verzorgen.

Rienks Bouwmanagement vervult de BREEAM-NL Assessorrol. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de BREEAM-NL Expert. De BREEAM-NL Expert geeft aan welke duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen in het project en onderbouwt dit met bewijsvoering in de Assessmenttool. BREEAM-NL expert voor dit project is Bas Rutgers van Smits van Burgst.

Het advies van de Assessor vormt de basis voor een BREEAM-NL oplevercertificaat. Alhoewel de assessor een objectieve en afgekaderde rol heeft, is het van belang dat hij ook een procesmatige meedenkende inbreng in het certificeringsproces moet kunnen geven wat een soepele certificering van het proces ten goede komt.

Kenmerken

  • Het zijn de laatste vier braakliggende hectare van Weststad die nu bebouwd worden. Een stuk dat ook nog eens vrij centraal ligt.
  • Brabant is een perfecte locatie voor logistieke doeleinden, gezien de ligging ten opzichte van Rotterdam, maar ook België en Duitsland”.

Meer weten?

Loek Coerver BREEAM-NL

Email: l.coerver@rienksbouwmanagement.nl
Tel: 030-7531445