VidaXL Assessor BREEAM-NL

vidaxl

Omschrijving

De bouw van een innovatief distributiecentrum voor vidaXL op Trade Port Noord te Venlo heeft plaatsgevonden. VidaXL is een internationale online retailer en heeft momenteel 310 medewerkers in haar kantoren in Venray en Utrecht (NL), Ningbo en Shanghai (CN), Boekarest (RO), Sydney (AU) en voorziet maandelijks ongeveer 150.000 klanten in heel Europa en Australië.

De bouwkundig aannemer was verantwoordelijk voor de bouw van dit nieuwe distributiecentrum dat is opgeleverd aan de gebruiker vidaXL. Het gebouw bestaat uit 7 warehouses en een kantoor.   Als uitgangspunt is een ambitieniveau gekozen voor het Breeam certificaat “Very Good”.

Ons werk

Rienks Bouwmanagement vervult de BREEAM-NL Assessorrol. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de BREEAM-NL Expert. De BREEAM-NL Expert geeft aan welke duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen in het project en onderbouwt dit met bewijsvoering in de Assessmenttool.

De Assessor toetst deze bewijsvoering en beoordeelt als onafhankelijke derde het project op duurzaamheid volgens de BREEAM-NL normen. Er worden twee certificaten behaald; het ontwerpcertificaat en het oplevercertificaat. Voor het oplevercertificaat zal de Assessor ook het project op locatie bezoeken en daar opnames verzorgen.

Het advies van de Assessor vormt de basis voor een BREEAM-NL ontwerp- en oplevercertificaat.

Kenmerken

  • De totale oppervlakte 105.000 m2 BVO bedraagt. Dat zijn twintig voetbalvelden!
  • Hiervan heeft 5.000 m2 BVO de functie van kantoor.

Meer weten?

Loek Coerver BREEAM-NL

Email: l.coerver@rienksbouwmanagement.nl
Tel: 030-7531445